Rob van der Marck

Managing Director VNSG

Eind 2016 hoorde ik het na lange tijd weer voor het eerst; de ‘race for talent’ is begonnen. Het gaat beter met de economie en bedrijven kunnen en willen groeien. Daarbij moeten ze wel in staat zijn om de goede experts te vinden en aan te trekken. Als VNSG doen wij bewust niets op het vlak van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, anders dan de mogelijkheid om vacatures te plaatsen op onze website.

Wij houden ons natuurlijk wel bezig met het vergroten van de kennis van experts en de mogelijkheden daartoe zijn binnen de VNSG de laatste jaren alleen maar toegenomen. Binnen de VNSG kun je je ‘marktwaarde’ op drie manieren op een hoger niveau brengen.

1.           SAP-inhoudelijke kennis
2.           Kennis over bedrijven en branches
3.           Persoonlijke skills

SAP-inhoudelijke kennis is natuurlijk logisch bij een SAP gebruikersvereniging, maar de manier waarop die kennis kan worden vergroot is de laatste twee jaar veranderd. Uiteraard leer je nog steeds veel van implementatieverhalen van SAP-klanten. En passant krijg je daarmee de nodige kennis over bedrijven en branches mee. De diepgang van die kennis -bijvoorbeeld bij focusgroepen, thema-evenementen of het jaarlijkse congres- is niet op het expertniveau van bijvoorbeeld een SAP-cursus.

Vanaf 2016 is daarin verandering gekomen; we zijn bij de VNSG begonnen met betaalde workshops voor bijvoorbeeld S/4HANA of Fiori. De workshops worden gegeven door productexperts van SAP uit thuishaven Walldorf en de opgedane kennis gaat echt verder dan een presentatie over een SAP-implementatie. Daarnaast bieden we sinds 2015 via collectieve inkoop licenties voor de SAP Learning Hub aan tegen een sterk gereduceerd tarief. De Learning Hub is de online leeromgeving van SAP met alle officiële cursussen. Hiermee kunnen we als VNSG nu ook echt ‘learning content’ aanbieden die rechtstreeks bijdraagt aan het ontwikkelen van je expertise. En tenslotte kun je bij de VNSG terecht voor het ontwikkelen van je persoonlijke skills. Niet zozeer via cursussen, maar via de praktijk door actief te worden als vrijwilliger in bijvoorbeeld focusgroepen.

Het is goed dat de economie weer dusdanig goed draait dat de ‘race for talent’ is begonnen. Als individu is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bij die talenten hoort, bijvoorbeeld door kennis op te doen via de VNSG.