Best Staffed SAP Departments 2018 – 2019

Het vinden van nieuwe SAP medewerkers was nog nooit zo makkelijk!

Het is onze focus dat alle SAP afdelingen “Best Staffed SAP Departments” blijven. Alleen deze afdelingen kunnen snel reageren, omdat zij weten wat er in het bedrijf gaande is. Daar kan pro-actief en flexibel op ingespeeld worden.

In een omgeving die is veranderd van Technology Driven naar Services Providing en van het implementeren van SAP naar het automatiseren van Business Processen, is de juiste samenstelling van het team belangrijk. De veelzijdigheid van beheren, implementeren, functioneel en techniek vraagt om nieuwe ideeën.

ITrainee SAP Concept

2 x 4 betekent voor u 9

Het concept bestaat uit 2 x 4 essentiële onderdelen.

• Werven en Selecteren De juiste persoon
• ITrainee SAP College De juiste opleiding
• Plaatsing De juiste match
• Field Management De juiste begeleiding

Tijdens de hele periode ligt de focus op de kennisopbouw en persoonsontwikkeling op de volgende onderdelen.

• Business Case WAT is het probleem
• Business Processen HOE gaan we dit organiseren
• S.A.P. WAARMEE
• De Mens (Consultant) WIE doet dit

2 x 4 is 8, daar zijn we het over eens. Maar met de inzet en de betrokkenheid van alle ITrainee medewerkers doen we onze uiterste best om voor u 2 x 4 = 9 te laten zijn.

Werven en Selecteren

Een SAP’er is niet een gemiddeld iemand

Helder in kaart hebben over wat voor talenten onze kandidaten moeten beschikken om een goed SAP Consultant te worden. Natuurlijke vorm van nieuwsgierigheid, bovengemiddeld analytische vaardigheden, communicatief en puntueel. Door een langdurige samenwerking met een groot aantal universiteiten en hogescholen komen wij al vroeg in contact met potentiële kandidaten. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de vraag of de keuze om SAP Consultant te worden, de juiste is. Het ITrainee-selectiemodel, welke uit 16 criteria bestaat, geeft een verdere invulling om het kaf van het koren te scheiden. Centraal in deze aanpak staat het persoonlijke contact. Onze ervaring brengt de finishing touch om de werkelijke talenten eruit te filteren.

 • null

  Myrte Pieterse, Talent & Operations ITrainee

 • null

  Inge van der Heijden, Recruiter ITrainee

ITrainee SAP College

Kennis is alleen kennis als je het de ander uit kan leggen

De meeste trainees komen nog vrij groen uit de collegebanken. Ze hebben weinig tot geen SAP-kennis, maar ook de kennis op het gebied van bijvoorbeeld programmeren is vrij gering. Brede oriëntatie op het gehele SAP-landschap is waar het college zich op richt, met een selectie aan onderwerpen die verder worden uitgelicht. Uiteindelijk gaan de trainees zich specialiseren, maar de diepte wordt niet gezocht zonder een goede duikcursus.
Door de breedte van het SAP College weet een trainee veel beter wat er om de uiteindelijke specialisatie heen leeft. Ook geeft deze periode de ruimte om te kunnen bedenken welk onderdeel van SAP de voorkeur heeft.

Nieuwe ontwikkelingen worden in het SAP College opgenomen, zoals S/4HANA, SAP Fiori en SAPUI5. Als er ontwikkelingen zijn bij bedrijven die voor ons van belang zijn, dan verweven we dit in het leertraject.

Dit traject heeft een functioneel deel, business kennis met functionele SAP-kennis gecombineerd, en een meer technisch deel waarbij trainees inzicht krijgen in de technische kant van ons vak. De trainees zijn tenslotte gesprekspartner en moeten van diverse gebieden veel weten. Hierna volgt een specialisatie van een aantal weken in een gekozen onderdeel binnen het brede scala aan mogelijkheden in het SAP-landschap.

Een persoonlijke benadering is bij ITrainee zeer belangrijk, wat zich uit in persoonlijke begeleiding en een gestructureerd leertraject vanuit een aantal invalshoeken. Op SAP-inhoudelijk vlak natuurlijk, maar ook op persoonlijk vlak. Op communicatie-vlak, maar bijvoorbeeld ook op presentatieskills. Ik denk dat het wel fair is om te zeggen dat het een intensief leertraject is met theorie, maar ook met praktijkervaring. Het is een kickstart. Het richt zich op mensen die ten eerste de IT in willen, ten tweede een uitdagend ontwikkeltraject willen waarbij ze echt iets leren in de wereld van SAP en als derde een baan in de consultancy of bij een eindklant willen.

 • null

  Marc van Oostveen, SAP Coördinator & Hoofd-Docent ITrainee

 • null

  Herman Kempers, Docent ITrainee

Quotes van klanten en trainees

 • Iedere dag nieuwe dingen blijven leren. Dat is misschien niet een heel concreet doel, maar leren kun je overal en op verschillende vlakken. Dat hoeft dus niet bij een specifieke klant, al heb ik het wel heel erg naar mijn zin bij de GasUnie. (…) Eigenlijk wil ik mezelf gewoon iedere dag blijven verrassen/vebazen, dat ik ’s avonds denk: “ik heb weer iets geflikt vandaag, waarvan ik helemaal niet wist dat ik het in me had en dan ben ik trots!”

  Vincent
  Vincent
 • Na mijn studie had ik al snel in de gaten dat een traineeship de ideale verbindende factor tussen een studie en mijn eerste echte baan zou zijn. Ik wilde graag in de IT-sector werken. Als International Business student zonder werkervaring in de IT was het voor mij echter moeilijk om direct in de IT-sector aan de slag te komen. Het Traineeship van ITrainee bood daarom een prachtige kans om dat streven toch waar te maken.

  Gianni
  Gianni
 • Echter zonder specifieke kennis en ervaring bleek het lastig van waarde te kunnen zijn voor een bedrijf, waardoor de keuze voor een traineeship een bewuste werd.

  Thom
  Thom
 • Van nature ben ik analytisch aangelegd. Ik vind het leuk om mezelf bezig te houden met complexe vraagstukken, wat SAP meer dan genoeg biedt.

  Sven
  Sven
 • ‘Ideo maakt gebruik van standaard SAP applicaties, gecombineerd met eigen producten en templates gebaseerd op SAP technologie. We hebben 45 medewerkers, waarvan ruim een vijfde een verleden heeft bij ITrainee.'


  Martin Maurer, CEO Ideo

 • Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de plaatsing, wat ervoor zorgt dat je uiteindelijk een bedrijf kan kiezen wat goed bij je past. Ik ben erg blij met mijn keuze.

  Martijn
  Martijn
 • ‘Wat wij en onze klanten nodig hebben, is een frisse en ontwapenende blik op de digitale wereld, daadkracht, overtuigingskracht en passie. Dat vinden we bij de ‘jonge honden’ van ITrainee die we in relatief korte tijd kunnen begeleiden naar een volwaardig gesprekspartner voor onze klanten.’


  Linda Beukers, SAP Directeur Experis Ciber

 • Mijn ervaring met het ITrainee traineeship is positief vanwege alle kennis die je op doet maar vooral ook vanwege het persoonlijke contact.

  Iris
  Iris
 • ‘Coop blijft investeren in haar IT landschap. We werken in de SAP projecten samen met partners SAP. Maar ook medewerkers van ITrainee werken mee aan de ambities van Coop.’


  Marco van der Zalm, IT manager Coop

 • Mijn ervaring van het Traineeship zelf was uiterst positief. Ik heb veel geleerd van Marc, Myrte, Fred en Noud tijdens de colleges, het onderlinge contact en uiteraard de Muppet gesprekken.

  Michaela
  Michaela
 • Tijdens een tijdelijke baan hoorde ik voor het eerst over SAP. Ik zag veel potentieel in het programma, omdat het door veel bedrijven gebruikt wordt. Bovendien omvat SAP veel verschillende processen van een bedrijf, daarom leek het mij uitdagend om met het programma te werken en de diverse vraagstukken op te lossen.

  Xenia
  Xenia
 • Ik had niet verwacht de SAP kant op te gaan tijdens mijn studie. Echter, toen ik werd benaderd om eens langs te komen bij Itrainee werd ik snel enthousiast. SAP richt zich op allerlei bedrijfsprocessen wat goed aansluit bij mijn studies.

  Iris
  Iris
 • Om écht iets voor klanten en organisaties te kunnen betekenen is enkel bedrijfskennis niet meer genoeg. SAP is één van de marktleiders in de ERP en Cloud industrie en vormt dan ook een logisch vertrekpunt als je bedrijfskunde met IT wilt combineren.

  Lars
  Lars
 • Het SAP college bij ITrainee heeft voor mij een stevige basis gelegd zodat de stap naar het bedrijf waar ik nu werk mogelijk was. Eenmaal aan de slag bij het bedrijf mocht ik al snel aanschuiven bij de maatwerkoplossingen die net wat extra creativiteit vragen. Dit laatste vond ik dan ook erg leuk om te mogen doen.

  Johan
  Johan
 • Ik vertaal de vragen van de klant naar wijzigingen in hun SAP-omgevingen waardoor deze de processen van de klant zo goed mogelijk ondersteunen.

  Gianni
  Gianni

Geef aan wat u zoekt

Functioneel of Technisch

Wat opvalt is dat een goede medewerker in een goede omgeving soms toch onvoldoende werkt. Dat gebeurt niet zomaar. Om dit te voorkomen maken alle trainees, aan het einde van het ITrainee SAP College, een analyse waarom zij voor uw organisatie, met dat SAP domein de juiste persoon zijn. Zij maken een keuze tussen een functionele of technische functie, een functie bij een eindklant of een consultancyfunctie, verdiepen zich in de cultuur van de organisatie en of zij daar passen. Daarnaast selecteren we op de regio waar de trainee wordt ingezet. Door de aanpak van 2 maanden SAP-functioneel en SAP-technisch en 4 tot 6 weken SAP-specialisatie, kunt u iedere aanvraag op elk SAP domein bij ons plaatsen.

 • null

  Fred Roethof, Directeur ITrainee

 • null

  Alex Rasing, Verkoop & Operations

Coaching

Haal het maximale uit een trainee

ITrainee wil zich op drie terreinen onderscheiden. Werven en Selecteren, het ITrainee SAP College en de Plaatsing in de juiste omgeving. Als aan die eisen is voldaan en de trainee bij u aan de slag gaat, is het coachen belangrijk. Trainees hebben het voordeel dat ze geen werkervaring hebben en dus vormbaar zijn. Coaching, vanuit ITrainee (Field Management) en door een senior medewerker vanuit uw organisatie, zorgt ervoor dat de trainee zich maximaal ontwikkelt.

Zo is 2 x 4 voor u 9.

 • null

  Noud Jacobs, Directeur ITrainee

 • null

  Myrte Pieterse, Talent & Operations ITrainee

Contact

info@itrainee.nl

073-7511725

itrainee-gebouw

Heeft u een vraag of wilt u contact?