>Solliciteer nu
‘iTrainee vindt geschikte trainees door de juiste vragen te stellen’
Referentie
Coop

Jeroen van de Water, IT Portfolio Manager bij Coop

Waarom koos Coop ervoor om haar SAP-team uit te breiden met jonge talenten van iTrainee? En hoe bevalt die samenwerking? Dat lees je in dit klantverhaal met Jeroen van de Water, IT Portfolio Manager bij Coop.

Coop is een zelfstandige coöperatie die bekend is van de formats Coop, CoopCompact, CoopVandaag en Coop.nl. Daarmee biedt de organisatie elke dag een oplossing voor de dagelijkse maaltijd. Bij het bedrijf werken ruim 16.000 mensen die door de IT-afdeling van Coop dagelijks ondersteund worden bij hun werk. Jeroen van de Water is als IT Portfolio Manager bij Coop eindverantwoordelijk voor alle changes en projecten binnen de SAP-componenten. Hij vertelt over zijn ervaringen met iTrainee en waarom zijn afdeling ervoor kiest om jonge talenten een kans te geven.

Waarom is talent belangrijk voor jullie?

“Een aantal jaar geleden waren we op zoek naar nieuwe collega’s voor onze SAP-afdeling. We maakten een behoorlijk groei door als organisatie, maar hadden moeite om geschikte mensen te vinden. Dat kwam vooral door de toegenomen vraag op de arbeidsmarkt naar ervaren IT’ers. Door de sollicitanten die we wel spraken, begonnen we ons af te vragen of ervaren mensen ons echt verder gingen helpen. We zochten naar mensen met nieuwe ideeën en een andere kijk op data en technologie. Daarom besloten we niet te veel naar ervaring te kijken, maar vooral op zoek te gaan naar jonge mensen die onze organisatie een stap verder konden brengen.”

Hoe kwamen jullie bij iTrainee terecht?

“Op een vakbeurs zijn we in contact gekomen met mensen van iTrainee. We leerden daar over het SAP-traineeship en de specialisatie die alle trainees doorlopen. Het sprak ons aan dat trainees na hun training eerst 15 maanden ervaring op kwamen doen bij ons en dat we ze daarna een contract aan mochten bieden. Zo konden we jonge mensen eerst in actie zien en wisten we na enkele maanden ook of ze over de juiste vaardigheden en motivatie beschikten. Het voordeel is dat ze vanuit iTrainee al behoorlijk wat kennis meekrijgen op het gebied van SAP. Daarna kunnen wij ze verder kneden en vormen tot volwaardige experts. Inmiddels hebben we al zeven trainees aangenomen, waarvan er nu nog zes bij ons in dienst zijn.”

Waar ligt voor jullie de kracht van iTrainee?

“iTrainee stelt de juiste vragen om te begrijpen hoe onze organisatie in elkaar zit en daar zoeken ze goede matches bij. Zij maken echt al een goede voorselectie met personen die het beste passen bij onze organisatie. Per kandidaat stellen ze een uitgebreid profiel op met alle competenties, interesses en motivatie van de kandidaten. Dat ze kennis hebben van SAP geloven we wel. We vinden het vooral belangrijk dat mensen over de juiste sociale vaardigheden beschikken en passen in de cultuur van onze organisatie. Onze ervaring leert dat als we een goed gevoel hebben bij een trainee, dan kan het bijna niet meer mis.”

"De talenten die wij selecteren houden wel van spanning, frictie en snelheid."

Hoe heeft iTrainee jullie organisatie geholpen?

“Dankzij iTrainee halen we jonge mensen binnen die beschikken over de juiste kwaliteiten en zich snel ontwikkelen. Karaktervolle en gedreven talenten, die nog wel enigszins te kneden zijn. We hebben inmiddels een mooie mix van talent en ervaring. Dat is ook hard nodig, want we groeien nog steeds. We zitten in een branche die zich ontzettend snel ontwikkelt. Jonge mensen helpen ons om de laatste trends en ontwikkelingen eigen te maken en daar vervolgens mee aan de slag te gaan.”

Hoe loopt de samenwerking met iTrainee?

“We hebben een prima samenwerking. Als we iemand nodig hebben, nemen we direct contact op met iTrainee en leggen we uit wat voor persoon we zoeken. Meestal hebben ze vrij snel iemand gevonden die bij ons past.”

Coop
Coop is een zelfstandige coöperatie die levensmiddelen en gerelateerde producten en diensten levert aan consumenten- en ondernemersleden. Coop is groot geworden door samen te werken. Dat doen ze voor klanten, maar ook met hun klanten, want: samen maak je ’t verschil. Bij Coop werken ruim 16.000 mensen, op het Servicekantoor in Velp, in de distributiecentra in Deventer en Gieten, het E-Commerce Center in Almere, en in de 314 supermarkten door het hele land, waarvan 154 filialen en 160 winkels aangestuurd door zelfstandig ondernemers. Met de formats CoopCompact, Coop, CoopVandaag en Coop.nl biedt de organisatie elke dag een oplossing voor de dagelijkse maaltijd. In 2020 behaalde Coop een consumentenomzet van ruim € 1,7 miljard.
Het perfecte SAP-team

Waarom kiezen succesvolle organisaties ervoor om zich te richten op jong talent in plaats van ervaring? En hoe bouwen zij aan het SAP-team van de toekomst? Dat lees je in dit eBook waarin Coop en Mammoet uitleggen hoe zij een succesvol SAP-team bouwen.

Download het gratis eBook!x

Meer weten over een traineeship?Do you want to know more about a traineeship?

Praat direct met ImkeTalk directly to Imke

Op zoek naar SAP consultants?Are you looking for SAP consultants?

Praat direct met CecileTalk directly to Cecile

Kunnen we je ergens mee helpen?Can we help you with anything?