>Solliciteer nu
'Waarom Marel kiest voor het totaalpakket van iTrainee'
Referentie
Marel

Bas Hoveling, Global Team Manager SAP

De samenwerking tussen het productiebedrijf Marel en iTrainee gaat al enkele jaren terug. De meeste trainees zijn nog altijd werkzaam binnen het SAP-team van Marel of ze vervullen inmiddels een andere rol binnen het bedrijf. Waarom koos Marel ervoor om het SAP-team verder uit te breiden met jonge talenten van iTrainee? Hoe bevalt de samenwerking? En hoe verlopen de carrières van trainees binnen Marel? In dit klantverhaal vertelt Bas Hoveling, Global Team Manager SAP, je er alles over.

Marel is een wereldwijde marktleider in het transformeren van de manier waarop voedsel wordt verwerkt. Het bedrijf ondersteunt de productie van hoogwaardig, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel door software, diensten, systemen en oplossingen te leveren aan de vis-, vlees- en pluimveeverwerkende industrie. Bas Hoveling is al vier jaar werkzaam bij Marel en vervult de rol van Global Team Manager SAP. Het vinden van geschikt en jong talent in deze specifieke markt is lastig. Hij vertelt je over zijn ervaringen met iTrainee en de trainees die allemaal nog altijd werkzaam zijn bij Marel.

Waarom is jong talent belangrijk voor jullie?

“Marel heeft een IT-afdeling van 200 man, het ERP- (of SAP-) team telt ongeveer 35 mensen. Deze zijn verdeeld over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot IJsland, maar het grootste deel zit op ons hoofdkantoor in Boxmeer. Mijn eigen team bestaat voor een deel uit senior mensen en het ziet ernaar uit dat een aantal van hen binnen een paar jaar met pensioen gaat. Jonge aanwas is dus van harte welkom!”

Waar ligt voor jullie de kracht van iTrainee?

“De trainees die via iTrainee bij Marel terecht zijn gekomen, zijn goed opgeleide mensen die willen groeien en ontwikkelen. Kenmerkend is hun ambitie en hun steile leercurve. Inmiddels lopen er zo’n acht oud-trainees bij Marel rond, waarvan een deel na een jaar of drie tot vier is doorgegroeid naar andere functies binnen de organisatie. Zonder uitzondering zijn we buitengewoon enthousiast over alle jonge talenten die hier door iTrainee binnen zijn gebracht. Hun capaciteiten en harde en zachte vaardigheden zijn stuk voor stuk dik in orde.”

“Maar de kracht van iTrainee ligt bij hun totaalpakket: een opleidingstraject, talentontwikkeling en recruitment in één. Ik ken geen enkel ander bedrijf dat dat op deze manier aanbiedt. Het is kostentechnisch gezien een heel voordelige situatie, omdat het uitbesteden van al deze zaken vele malen duurder zou zijn en waarschijnlijk niet dezelfde kwaliteit op zou leveren. Daar staat wel tegenover dat het hele traineeship tot nu toe uitsluitend gericht was op Nederlands jong talent. Voor een internationaal bedrijf zoals Marel, is het fijn dat een Engelstalig traineeship op niet al te lange termijn beschikbaar komt.”

Wat brengen de trainees met zich mee?

“De trainees leren niet alleen om hun praktische vaardigheden in te zetten, maar vooral om die te combineren met hun soft skills. De markt vraagt tegenwoordig om breder opgeleide mensen, die niet alleen goed zijn in hun vak, maar bijvoorbeeld ook goed kunnen plannen, organiseren en communiceren. Bij iTrainee leren ze het gesprek aan te gaan met zowel klanten als collega’s en combineren ze al hun vaardigheden om de eindgebruiker tevreden te maken. De tijd dat de IT’er niets te maken heeft met zijn andere collega’s en klanten, is echt voorbij.”

Hoe loopt de samenwerking met iTrainee?

“De samenwerking met iTrainee bestaat al een tijdje en verloopt nog altijd erg goed. Wanneer wij iemand nodig hebben, nemen we contact op met iTrainee en meestal hebben zij dan al snel iemand beschikbaar die bij onze organisatie past.”

Marel
Marel is een wereldwijde marktleider in het transformeren van de manier waarop voedsel wordt verwerkt. Het bedrijf ondersteunt de productie van hoogwaardig, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel door software, diensten, systemen en oplossingen te leveren aan de vis-, vlees- en pluimveeverwerkende industrie. Met een netwerk van meer dan 7.000 mensen in meer dan 30 landen is Marel altijd dichtbij en klaar om te helpen. Van de eerste stap van inspiratie tot het implementeren van een oplossing, ze streven naar het beste in alles wat ze doen.
Het SAP-team van de toekomst

Hoe bouw je als organisatie een zelfstandig en flexibel SAP-team? In dit e-book vertellen de succesvolle bedrijven Mammoet en Coop hoe zij hun SAP-teams ontwikkelen en wat daarvoor nodig is.

Download het gratis e-book!x

Meer weten over een traineeship?Do you want to know more about a traineeship?

Praat direct met ImkeTalk directly to Imke

Op zoek naar SAP consultants?Are you looking for SAP consultants?

Praat direct met CecileTalk directly to Cecile

Kunnen we je ergens mee helpen?Can we help you with anything?