Alrik Gaakeer

Head Information Centre, Plasma Products at Sanquin ICT

“Ik bijt me graag vast in een stevige IT-kluif, maar dan wel bij een organisatie met een maatschappelijk doel.”

Een hardcore IT-er. Zo omschrijft Alrik Gaakeer zichzelf. Maar wel eentje met hart voor de zaak. Als leidinggevende van een 20-koppig team bijt hij zich graag vast in een stevige IT-kluif, maar dan wel graag in een organisatie met een maatschappelijk doel. ‘Ik heb behoefte aan een roze wolk.’

Een team formeren van bevlogen IT-ers met verstand van zaken om de automatisering binnen Sanquin op een hoger plan te tillen. Dat is kort gezegd de missie van Alrik Gaakeer. Hij heeft een sterke drive. “Ik heb bewust gekozen voor een bedrijf met een maatschappelijke doelstelling. Ik ben een hardcore IT-er, maar heb wel behoefte aan een link tussen IT en mijn ‘roze wolkje’. Ik wil weten waar ik het voor doe. Het bijzondere aan Sanquin vind ik dat hier donors rondlopen die belangeloos bloed komen brengen waar wij mooie dingen mee kunnen doen. Onze auto’s rijden de snelweg op om na een verkeersongeval mensen van bloed te voorzien en we maken van bloedplasma medicijnen die levensreddend zijn. Daar kom ik graag mijn bed voor uit!”

IT is een belangrijke schakel in dat proces. Er ligt een nieuwe visie op het IT-landschap met de bedoeling om dat opnieuw in te richten. Goedkoper, efficiënter en meer vanuit strategie. “Geen fire fighting meer, maar in control zijn. Dat is een cultuurverandering, en die kosten altijd tijd. Temeer omdat Sanquin als farmaceutische organisatie werkt met strikte regels voor de productieprocessen (GMP). Dat is nodig, maar die regels zetten ook een rem op het werk. Wij staan voor de uitdaging een cultuurverandering door te voeren waarbij we de achterstand in onderhoud wegwerken, de IT op orde krijgen en naar een hoger niveau tillen. Dat is een vette kluif en ook een mooie uitdaging.”

Vakmensen

Hij heeft behoefte aan mensen die net als hij zin hebben om hier de tanden in te zetten. Daarvoor zal het team uitgebreid worden van 20 naar 25 mensen. Het uitvoeren van de nieuwe IT-visie is een pittige klus, vandaar dat er behoefte is aan mensen met ervaring. Vakmensen met een stevige IT-bagage en bijbehorende skills, die weten wat termen als scrum en agile inhouden en die lol hebben in programmeren. Voor ervaren IT-ers valt er bij Sanquin veel te halen en te brengen. “Het mooie van Sanquin is dat je hier echt ‘hands on’ aan de bak kan. In grote organisaties is er sprake van functiescheiding en is het echte IT-werk meestal geoutsourcet naar lagelonenlanden. Sanquin is daarvoor niet groot genoeg. Dat vind ik een voordeel.

Hier kun je nog echt zelf aan de knoppen zitten en je met alle aspecten van het werk bezighouden, van functioneel beheer tot applicatiebeheer en -development. Er zijn geen hokjes. Alles loopt door elkaar heen. Je moet kennis hebben van applicaties, maar ook interfaces kennen en verstand hebben van bijvoorbeeld SQL. Die brede blik vind ik één van de leuke aspecten van het werk.”

 Alrik gelooft in aanvullende competenties. Daarom is hij, behalve naar mensen met ervaring, ook op zoek naar jong talent. De frisse blik en creativiteit van de nieuwe generatie kunnen Sanquin verder helpen. Daarom werkt hij samen met ITrainee die jong talent van de universiteit binnenhaalt. “Zij halen ze door een SAP masterclass, waarbij ze zich naast de basiskennis, ook specialiseren in een bepaalde module van SAP. Zo kunnen we duo’s vormen waarin altijd iemand aanwezig is met kennis van zaken. Er is genoeg te doen, van het digitaliseren van papierprocessen tot regelrechte innovatie. Er zijn talrijke mogelijkheden om iets te doen met een iPad, bijvoorbeeld in de cleanrooms. Die ruimtes ontberen IT, dus met mobiele devices kun je daar veel winst behalen.”

SAP

Werk genoeg, verzekert Alrik, bijvoorbeeld met nieuwe SAP-producten. “Recent hebben we een nieuw SAP-product in productie genomen: SAP GBT (Global Batch Tracebility). Hiermee zie je in één oogopslag of je een batch wel of niet kunt vrijgeven. Op termijn zullen we op basis van dit systeem onze beslissingen kunnen nemen. Daarnaast werken we nu aan de implementatie van SAP ATTP (Advanced Track and Trace for Pharmaceuticals) om valse medicijnen wereldwijd te voorkomen. Andere SAP-initiatieven zijn Purchase to Pay, Product Costing, Autorisation Remediation, Master Data Remediation en Maintenance, Scanning in Production, Spare Parts, tijdschrijven en de migratie van onze HR-processen naar SuccessFactors. De Services afdeling is bezig met de realisatie van een verbeterde werkplek, identity and access management, sigle sign on, collaboratie et cetera. Overal zijn leuke klussen te doen.”

Meedenken

Omdat Alrik staat te trappelen om de IT van Sanquin de moderne tijd binnen te loodsen, omringt hij zich graag met gemotiveerde mensen die zijn drive delen en ook de schouders eronder willen zetten. In ruil daarvoor krijgen ze alle ruimte. “Ik daag mensen graag uit om mee te denken en juich eigen initiatief toe. Daarbij vind ik het belangrijk dat mensen hun kennis op peil houden en aan een goed cv bouwen. Natuurlijk loop je het risico dat ze met hun certificaten naar elders vertrekken, maar daar ben ik niet zo bang voor. Ik denk dat je medewerkers juist bindt door hun welzijn te bevorderen.

Openheid, eerlijkheid, transparantie, vakkennis, verantwoordelijkheid. Dat zijn dingen waar ik in geloof en die ik in mijn team probeer vorm te geven, omdat ze het werken leuk maken en tot goede resultaten leiden. Ik ben geen micromanager, maar geef mensen veel vrijheid. Ik ben eindverantwoordelijk, maar jij bent de specialist, dus krijg je het mandaat om te doen zoals jij denkt dat goed is. En dat werkt. Ik krijg vaak te horen dat mensen die hier werken heel blij zijn dat ze hier zoveel mogen doen.”

Vliegen

Zijn betrokkenheid en de behoefte aan verbinding tussen zijn werk en zijn ‘roze wolkje’ brachten Alrik ertoe om donor te worden. Regelmatig staat hij aan de andere kant van de streep, wachtend tot hij mag doneren. Daarbij vallen hem dingen op die in aanmerking komen voor verbetering. Processen die geautomatiseerd zouden kunnen worden, dingen waar hij graag een app voor zou ontwerpen, of nieuwe toepassingen van bestaande services.

Alrik ziet allerlei opportunities om de interesse van potentiële donoren te wekken of de motivatie van bestaande donoren levend te houden. “Ik zou het heel gaaf vinden om de moderne technologie te gebruiken om donors meer inzicht te geven in waar ze het allemaal voor doen en zo te bouwen aan de motivatie en de betrokkenheid van mensen. Het