Barbara Lammers

HR Directeur SAP Nederland

De ideale SAP afdeling blinkt uit in diversiteit

Bij SAP zitten we bovenop de toekomst. Of dat nu is bij het ontwikkelen van innovatieve technologie, duurzame oplossingen voor onze klanten en partners of de continuïteit van ons eigen bedrijf. In de wereld van IT geldt: de toekomst kan ieder moment veranderen. De grote vraag is: hoe blijf je wendbaar genoeg zodat je daar op tijd kunt inspelen? Bij SAP weten we dat diversiteit in je workforce daarbij cruciaal is.

We hebben altijd behoefte gehad aan verschillende type mensen. Het eerste waar je aan denkt bij een IT bedrijf is misschien de klassieke nerd die niets liever doet dan programmeren. En zeker: die hebben we keihard nodig. Maar bij SAP hebben we ook veel behoefte aan consultants die zorgen voor een goede vertaling tussen IT en de business. Mensen die goed zijn in het onderhouden van relaties met partners en klanten. We hebben mensen nodig met een passie voor marketing en sales, finance, inkoop, etc. Kortom, dé SAP medewerker bestaat niet. Gelukkig maar, dat zou een saaie boel worden.

Bewust kiezen voor balans

Vanwege al die verschillende functies is onze workforce van zichzelf al behoorlijk gevarieerd. Maar wij zijn er bovendien van overtuigd dat diversiteit op de werkvloer de enige manier is om je voor te bereiden op een toekomst die zich niet laat voorspellen. Daarom kiezen we bewust voor een goede balans in ons personeelsbestand op het vlak van leeftijd, geslacht, achtergrond, aantal jaren ervaring, etc. Net als in de skills die mensen in huis hebben zoals affiniteit met de business, de technische of juist de procesmatige kant.

Blijven ontwikkelen

Onze visie op de “Best Staffed SAP Department” is duidelijk: Zorg voor een diverse workforce met jonge talenten, senior experts en zorg voor een omgeving die de samenwerking tussen al deze verschillende profielen mogelijk maakt. Onthoud wel dat het aantrekken van talent pas het begin is, ze behouden en opleiden is een continu proces wat tijd en energie vergt. Wanneer dit alles samenkomt kun je pas echt spreken van een “Best Staffed SAP Department”.