BobWarehouse Management

  Mijn naam is Bob van Dal en ik heb mezelf ontwikkeld als functioneel logistiek consultant. Ik ben werkzaam in de consultancy sector in Retail en Manufacturing. De huidige modules waarin ik werkzaam ben zijn Warehouse Management (WM) en Procurement 2 Pay (P2P).

  Traineeship?

  Het SAP Traineeship van ITrainee behandelt de verschillende modules die SAP kent om op basis hiervan een specialisatie te kunnen kiezen. Het voordeel van een traineeship bij ITrainee is dat alle facetten van het SAP landschap behandeld worden voordat je een definitieve keuze maakt. Dit geeft je het voordeel om een gerichte keuze te maken en jezelf te verdiepen in modules die, voor jou, misschien minder voor de hand lagen.

  Waarom SAP?

  Ik heb voor SAP gekozen om brede proceskennis op te doen binnen een groot scala verschillende bedrijven. SAP is de grootste aanbieder van ERP software en geeft eindeloze mogelijkheden in de arbeidsmarkt. Met behulp van mijn SAP kennis kan ik bij veel verschillende bedrijven in de keuken kijken en ervaring op doen. SAP is in dat opzicht een perfecte opstap naar iedere richting in het bedrijfsleven.

  Na mijn studie

  Na mijn studie International Business and Management (IBMS) was ik op zoek naar een traineeship om ervaring op te doen binnen bedrijven. Om veel processen te kunnen zien overkoepelend over meerdere afdelingen en organisaties, leek het mij een uitdaging om de consultancy in te gaan. Zoekende naar procesmanagement en consultancy kwam ik snel bij ITrainee uit.

  Mijn werk

  Mijn werk is heel erg veelzijdig en geen dag is hetzelfde. Ik verdeel mijn week over meerder projecten waar ik kan werken vanuit meerdere locaties; op kantoor, thuis of bij de klant. Mijn klanten bevinden zich internationaal, dus ik heb de kans gekregen mijn baan met het reizen te mogen combineren. Als Junior Logistiek Consultant zie je veel verschillende processen als Productie, Warehouse Management, Inkoop en Verkoop. Binnen projecten ben ik niet bang om verantwoordelijkheden op mij te pakken en zo diepe (opbouwende) discussies met gebruikers te hebben. Deze gesprekken vertaal ik later weer naar de IT taal.

  Ervaringen

  Ik heb goede ervaringen met ITrainee, omdat ze zorgen voor een goede opstap en zekerheid in het begin van je carrière. Bij ITrainee proberen ze de persoonlijkheid van de trainees goed te koppelen aan de cultuur van de klanten. Op deze manier weten ze het grote deel van de trainees tevreden te houden en na het contract over te plaatsen bij de eindklant.

  En verder?

  Mijn traineeship bij ITrainee zit er al voor een groot deel op. Na het afronden hoop ik verder te kunnen gaan met de zaken waar ik mij nu mee bezig houdt. De klant en ik hebben een goede relatie en hoop hier mijzelf nog veder te kunnen ontwikkelen.