ErwinWarehouse Management

  Mijn naam is Erwin en ik ben mijn werkende carrière begonnen bij ITrainee. Op dit moment ben ik werkzaam als WM-consultant bij een multinational in de ontwikkeling en productie van installaties in de voedselverwerkingsindustrie.

  Traineeship?

  Ik heb gekozen voor een traineeship, omdat ik denk dat dit een goede start is van mijn carrière. Door een traineeship leer je de kneepjes van het vak op een gestructureerde manier met goede begeleiding van een senior consultant. Het traineeship van ITrainee is ingedeeld in 3 maanden training in SAP en 15 maanden werken bij een klant als consultant.

  Waarom SAP?

  In de wereld van ERP-systemen is SAP een van de grootste spelers. Wanneer je kennis hebt van SAP, kan je in verschillende industrieën, in verschillende domeinen aan de slag. Voor mij is het belangrijk dat ik voldoende mogelijkheden heb, mocht ik van werkgever willen veranderen. SAP-consultants worden veel gevraagd, waardoor je alle kanten op kan, mocht je iets anders willen.

  Na mijn studie

  Tijdens mijn studies, HBO Technische Bedrijfskunde en Master Operations Management & Logistics heb ik de theorie en praktijk van supply chains en theorie van IT-systemen leren kennen. Ik miste de praktijkervaringen van IT-systemen. Dit ontbrekende onderdeel zou ik bij ITrainee toevoegen aan mijn kennis. Omdat supply chain nogal breed is (inkoop, warehousing, productie, shipping e.d.), wilde ik eerst weten wat de verschillen zijn in ieder domein, voordat ik een keuze zou maken voor een specifiek domein. Tijdens de 3 maanden training van ITrainee, krijg je ieder domein te zien, zodat je een goede keuze kan maken waar je wil starten. Hier kan je dan ook gebruik van maken van de ervaring en kennis van ITrainee, zodat je zeker weet dat je een goede start maakt. De sollicitatieprocedure bij ITrainee is kort, dus je weet snel of je aan de slag kan gaan. Dit voorkomt dat je te lang blijft zoeken naar een geschikte functie. Tijdens de training krijg je alle hulp van ITrainee om de beste functie voor jou te vinden.

  Mijn werk

  Als WM-consultant zorg ik ervoor dat het systeem ten alle tijden ondersteunend blijft aan het proces. Wanneer een van de magazijnen, het proces verbeterd, wordt door middel van een RfC (request for change) gespecificeerd hoe het systeem moet werken na de verandering. Aan de hand van deze specificaties zoek ik uit welke customizing of ABAP aangepast moet worden. Daarnaast houd ik me bezig met implementaties van SAP in andere vestigingen. Door overnames worden bedrijven aangekocht, die we moeten integreren in het SAP-landschap. Hierdoor moet ik veel reizen, wat een leuk aspect is van dit werk.

  Ervaringen

  ITrainee zorgt ervoor dat je goed ontvangen wordt bij het bedrijf. Je krijg een senior toegewezen, waar je mee kan sparren en die de details van SAP nog verder toelicht. Hierdoor kan je gericht leren, zodat je een probleem voor de deadline kan oplossen terwijl je erg veel leert; je lost immers het probleem zelf op. Daarnaast leer je in een multinational werken met verschillende culturen (en mag je de veel reizen), wat inhoud dat je, afhankelijk van de cultuur, je jezelf op een andere manier moet opstellen en reageren om het juiste resultaat te krijgen.

  En verder?

  Binnenkort ga ik de SAP WM certificering halen, zodat ik de theorie van SAP WM goed ken. Daarna is het zaak om meer inzichten te krijgen hoe andere organisaties het SAP-systeem hebben ingericht. Zodoende kan ik beter beoordelen of onze SAP-inrichting een goede best-practice is.