EsraBusiness Intelligence

  Mijn naam is Esra en ik ben een junior consultant bij een BI klant van ITrainee. Ik kom uit Maastricht, maar ben inmiddels voor mijn traineeship verhuisd naar Utrecht. Naast mijn werk heb ik een passie voor sporten en gezondheid, maar ik houd ook van een wijntje en lekker uit eten gaan!

  Traineeship?

  Het traineeship bij ITrainee gaf mij de mogelijkheid om in een korte tijd nog veel te leren, zonder aan een nieuwe studie te beginnen. Ook is dit traineeship erg gericht op de vraag van de klanten. De kennis die je opdoet is praktisch, je weet gelijk wat je hiermee kunt gaan doen binnen een bedrijf. Dat is wel iets wat ik mistte tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde en master Operations Management & Logistics aan de TU/e. Het traineeship was een fijne stap van een studentenleven naar je eerste baan.

  Waarom SAP?

  Tijdens mijn studie heb ik al bij verschillende bedrijven stage gelopen en/of afstudeeropdrachten uitgevoerd. Al deze bedrijven werkten met SAP. Ik wist dus al iets over het bestaan, maar nog niet wat het precies wat de mogelijkheden waren. Tijdens het ITrainee college werd al duidelijk dat SAP verschillende processen binnen een bedrijf kan ondersteunen. Dit heb ik ook in de praktijk ervaren nu ik bij de klant zit.

  Na mijn studie

  Na mijn studie werd ik vaak aangesproken voor planningsfuncties, aansluitend op mijn studie. Ik kwam er toen achter dat dit echt niks voor mij was en dat ik liever wat anders wilde gaan doen. Toen kwam ITrainee op mijn pad. In dezelfde week sprak ik een collega in de sportschool (waar ik werkte als bijbaantje naast mijn studie) die zelf in de BI wereld werkt. Zij gaf mij de tip om eens naar het traineeship van ITrainee te kijken, aangezien zij al verschillende trainees begeleid had en zelf erg tevreden was met de kennis en motivatie van deze trainees. Dat ik twee keer van ITrainee hoorde in dezelfde week gaf voor mij de doorslag om bij Myrte op gesprek te gaan.

  Mijn werk

  Na het SAP college bij ITrainee heb ik eerst nog een certificering gehaald voor SAP HANA. Dit heeft mij geholpen aan de job die ik kreeg bij de klant, als junior BI consultant. Ik ben nu zowel bezig aan de front-end als aan de back-end kant en ik werk aan verschillende projecten. Het SAP college is heel fijn als basis, maar het echte werk leer je pas zodra je aan de slag bent bij de klant. Niet al mijn werkzaamheden zijn direct gelinkt aan SAP, maar de skills die je hebt opgebouwd komen altijd wel van pas binnen de IT.

  Ervaringen

  Het SAP college zorgt ervoor dat je direct aan het werk kunt voor een klant, je mag direct helpen aan “echte” projecten en je collega’s staan ervoor open om je te helpen! Zelfs als je nog niet zo goed weet wat je precies wilt gaan doen, is ITrainee in staat je te koppelen aan een bedrijf dat bij je past.

  En verder?

  De ontwikkelingen binnen de IT en SAP staan nooit stil, je bent dus nooit uitgeleerd. Dit is een van de dingen die ik het leukst vind aan dit werk. Dat betekent wel dat je het leuk moet vinden, en gemotiveerd moet zijn om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen.