IanRetail Consultant

  Mijn naam is Ian en ik ben werkzaam als SAP Retail Consultant. Ik richt mij met name tot het functioneel beheer van verschillende SAP retail systemen van klanten.

  Traineeship?

  Na mijn Msc. Studie Operations, Management and Logistiscs, wilde ik toch graag aan het werk maar wel in combinatie met het verder ontwikkelen van mijn kennis.
  Het Traineeship bood mij de mogelijkheid om zowel kennis als werkervaring op te doen binnen de IT-sector en op het gebied van Logistiek.

  Waarom SAP?

  SAP wordt wereldwijd gebruikt in veel verschillende branches. Je kan er dus veel kanten mee op en SAP-consultants worden veelvuldig gevraagd door bedrijven.

  Na mijn studie

  Na mijn studie was ik benaderd door Noud van ITrainee. Ik was vooraf al bekend met SAP, maar niet met ITrainee. Een Traineeship sprak mij sowieso al aan gezien de combinatie van kennis en ervaring opdoen. Het biedt je tevens een goede mogelijkheid als starter op de arbeidsmarkt. Dat het daarnaast SAP betrof, een van de marktleiders, was een bijkomend pluspunt.

  Mijn werk

  Binnen Retail kom je met verschillende SAP retail modules in aanraking. Zo heb je bijvoorbeeld een aparte module Forecasting and Replenishment binnen retail. Wij beheren al deze verschillende retail systemen voor de klant.

  Ervaringen

  Je leert het SAP-systeem steeds beter kennen en je krijgt er steeds een betere “feeling” mee. Door veel problemen uit te zoeken en op te lossen doe je veel ervaring op. Ook ben je soms betrokken bij projecten van de klant.

  En verder?

  Mijzelf verder ontwikkelen en certificeringen behalen op bepaalde onderdelen die mijn interesse hebben.