IngeProduction Planning

  Hallo, ik ben Inge. In oktober 2017 ben ik gestart met het SAP traineeship. In januari 2018 ben ik aan de slag gegaan bij een internationale organisatie als SAP PP (Production Planning) Application Specialist.

  Traineeship?

  Tijdens het SAP college word je voorbereid om aan de slag te gaan als SAP consultant. Het SAP College zijn 2twee maanden waarbij je kennis maakt met verschillende modules van SAP. Zowel functioneel als technisch. Hierdoor heb je een goede basis om daarna aan het specialisatietraject te beginnen. Je maakt zelf de keuze welke richting je op wil. Naast SAP krijg je ook sollicitatie- en communicatietrainingen.

  Waarom SAP?

  SAP levert één van de meest toonaangevende softwarepakketten aan het internationale bedrijfsleven. Daarnaast is SAP zo groot, dat er altijd uitdaging is en je altijd dingen kan bijleren.

  Na mijn studie

  Na mijn opleiding Bedrijfseconomie ben ik gaan werken in de financiële sector, maar na een jaar wilde ik toch wat anders. Toen ik met ITrainee in contact kwam, heb ik gekozen voor het traineeship.

  Mijn werk

  Momenteel werk ik als SAP PP consultant bij een internationaal bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in veel landen, maar nog niet alle locaties werken met SAP. Op het moment zijn we bezig om SAP te implementeren op twee locaties: Denemarken en IJsland. Naast deze projecten houd ik me ook bezig met RfC’s (Request for Change) en incidenten. Dit maakt het werk afwisselend.

  Ervaringen

  Het traineeship geeft een goede basis om aan de slag te gaan. ITrainee zorgt er voor dat je goed op je plek komt bij de opdrachtgever. Je krijgt een senior aangewezen die je begeleidt en meer leert over SAP. Hierdoor kan je al snel zelfstandig aan de slag.

  En verder?

  Ik kijk er naar uit om de locatie in Denemarken binnenkort live te brengen. Ik hoop na de inzet van 15 maanden via ITrainee bij de opdrachtgever in dienst te treden.