IrisHuman Capital Management

  Hi! Mijn naam is Iris en ik ben 25 jaar. Momenteel werk ik bijna 9 maanden als SAP HCM (Human Capital Management) junior consultant.


  Traineeship?

  Mijn bachelor International Hotel Management en mijn master International Business: Organization zijn beide erg breed. Ze brachten voornamelijk veel kennis over verschillende organisatorische processen, maar nog niet de specifieke richting die ik zocht. Door middel van een traineeship word je direct gerichter opgeleid en hierdoor ontstaat een perfecte brug naar de arbeidsmarkt. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om verder door te studeren.


  Waarom SAP?

  Ik had niet verwacht de SAP kant op te gaan tijdens mijn studie. Echter, toen ik werd benaderd om eens langs te komen bij Itrainee werd ik snel enthousiast. SAP richt zich op allerlei bedrijfsprocessen wat goed aansluit bij mijn studies. Het is ook erg leuk om te zien hoe deze processen geautomatiseerd kunnen worden. Daarnaast is werken in de IT in mijn ogen de toekomst, SAP heeft alle facetten die bedrijven nu en in de toekomst graag gebruiken.


  Na mijn studie

  Na mijn studie ben ik eerst 5 maanden gaan reizen om meer te zien van de wereld voordat ik het werkende leven in zou stappen. Ik had besloten om daarna te kijken wat ik precies wilde gaan doen. Eenmaal weer thuis heb ik me georiënteerd op de verschillende opties en hier kwam ITrainee ook voorbij. De combinatie van bedrijfsprocessen en IT spraken mij daarin erg aan, maar ook de mogelijkheid om in dit vakgebied consultant te kunnen worden. Tijdens de opleiding bij ITrainee heb ik veel geleerd over SAP en werd mij ook steeds duidelijker welke kant ik echt op wilde gaan. Het is bijzonder leerzaam en prettig dat je van alle facetten iets mee krijgt, dit komt regelmatig van pas in mijn huidige baan.


  Mijn werk

  Ik ben erg blij met mijn keuze voor het bedrijf en de richting van SAP waarin ik nu werk. In mijn rol als consultant maak ik momenteel veel analyses en aanbevelingen die gelinkt zijn aan het SAP systeem. Het hele proces van analyseren, testen en uitrollen vind ik erg leuk om te doen en het zorgt ervoor dat ik nog steeds veel nieuwe dingen leer. De richting HCM geeft mij toch de link met de ‘persoonlijke’ kant van IT, iets wat bij mij en mijn achtergrond past. Ook geeft HCM veel mogelijkheden richting de cloud en daarin zou ik me in de toekomst zeker graag verder verdiepen.


  Ervaringen

  Mijn ervaring met het Itrainee traineeship is positief vanwege alle kennis die je op doet maar vooral ook vanwege het persoonlijke contact. Ik heb altijd het gevoel dat als je meer uitleg of informatie wilt, hier graag ondersteuning in wordt gegeven. De persoonlijke aandacht zorgt er ook voor dat je als persoon wordt gezien en zodoende ook uiteindelijk werkzaam zult zijn bij een bedrijf dat bij je past.


  En verder?

  Ik richt mij momenteel naast het werken op het specialisatie traject voor HCM. De certificering halen en verschillende projecten aanpakken in de rol als consultant lijkt mij op dit moment de ideale combinatie om mijzelf verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk ervaring op te doen binnen dit bedrijf.