JulesAuthorization

  Hi, mijn naam is Jules, en ik ben in Januari 2017 gestart met het SAP traineeship van ITrainee. Sinds Mei 2017 werk ik als SAP (Security) Application Specialist bij een internationale organisatie.

  Traineeship?

  Een traineeship combineert leren en werken tegelijk. Omdat ik me verder wilde verdiepen na mijn studies HBO Bedrijfskunde (BSc) en WO International Business (MSc) vond ik een traineeship geschikt. Je krijgt in het traineeship ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en het maakt de transitie van je studie naar het beroepsleven gemakkelijker.

  Waarom SAP?

  Bij het zoeken naar werk kwam ik regelmatig vacatures tegen waar kennis van SAP werd vereist. Na wat meer onderzoek bleek dit een van werelds grootste ERP leveranciers te zijn. Voor mij was de link (met ERP) terug te herleiden naar mijn studie Bedrijfskunde, waarin ik een aantal stages in de procesoptimalisatie heb mogen lopen. Een ERP systeem als SAP is bij uitstek hét hulpmiddel om bedrijfsprocessen te reguleren en optimaliseren. “SAP” is simpelweg enorm, en er blijft vraag naar mensen met specifieke kennis binnen deze software.

  Na mijn studie

  Na het afronden van mijn studies Bedrijfskunde (HBO) en International Business (WO) was ik een soort “all-rounder”, een generalist en nog geen specialist. Dat extra stukje verdieping miste ik. De interesse in IT was er vanaf kleins af aan al, maar ik meende dat deze deur (naar IT) dicht zat, omdat ik geen “IT-opleiding” had genoten. Toen ITrainee voorbij kwam met het aangeboden traineeship met voor mij de link tussen IT en bedrijfsprocessen was ik verkocht.

  Mijn werk

  We werken in teamverband. De werkzaamheden zijn te verdelen in support en project werkzaamheden. Regelmatig monitoren we het landschap, de gebruikers, rollen, interfaces etc. Het werk beslaat alle SAP domeinen (modules), waardoor het werk gevarieerd blijft. Een voorbeeld van waar we momenteel aan werken is onze administratieve organisatie (o.a. functiescheiding) waarin onze wijzigingen direct impact hebben op de dagelijkse gang van zaken.

  Ervaringen

  Je krijgt in korte tijd veel geleerd, maar er komt ook veel neer op je eigen zelfstandigheid. De directe communicatielijn met ITrainee is erg prettig. Verdere waardevolle ervaringen waren de communicatie- en sollicitatietrainingen en het “muppet-gesprek” als voorbereiding op je sollicitatie. Ook merk je dat je de steile leercurve ná het SAP College kan doorzetten in de praktijk.

  En verder?

  Ik hoop op korte termijn mijn SAP certificering te behalen, en wellicht nog meer in de toekomst. Daarnaast bezoek ik graag kennissessies van de VNSG of haar partners. Verder wil ik blijven leren, en met SAP heb je daarin uitdaging genoeg.