JurrytRetail Consultant

  Hey, ik ben Jurryt. Ik ben met mijn SAP carrière begonnen bij ITrainee. Op dit moment ben ik Retail consultant bij een consultancy bedrijf in Apeldoorn.

  Traineeship?

  Het traineeship bij ITrainee geeft je de kans om te oriënteren in de verschillende facetten binnen SAP. Op deze manier creëer je een goede basis om bij een eindklant of consultancy aan de slag te gaan. Dit was precies waar ik naar op zoek was aan het begin van mijn carrière; Eerst wat leren om vervolgens snel aan de slag te gaan.
  Het traineeship geeft je genoeg zelfvertrouwen om in de grote en wondere wereld van SAP te duiken en je te ontwikkelen tot een SAP Applicatie Specialist.

  Waarom SAP?

  Waarom niet? SAP is immens groot, dus er zijn genoeg onderwerpen om je in te specialiseren. Je kunt je als SAP Applicatie Specialist altijd blijven ontwikkelen en het systeem blijft zich vernieuwen. Er is ontzettend veel werk in te vinden bij verscheidene bedrijven, zowel in projecten als in beheer.

  Na mijn studie

  Na mijn bachelor Bedrijfs- en consumentenwetenschappen en master Marketing ben ik begonnen met een stage bij bol.com op de Marketing afdeling, best place to buy. Ik had immers nog geen werkervaring en wilde eerst het bedrijfsleven leren kennen. Daarna heb ik nog een mooie reis door Zuid-Oost Azië gemaakt om vervolgens op zoek te gaan naar een passend traineeship.
  Ik heb gericht gezocht naar een traineeship, omdat ik van mening ben dat je na een wetenschappelijke studie nog veel moet leren van het echte bedrijfsleven. Via een carrière evenement georganiseerd door de universiteit was ik al eens in aanraking gekomen met ITrainee. Dit sprak mij na mijn reis nog steeds aan en daarom heb ik hier dan ook vrij snel gesolliciteerd. Na een aantal ontmoetingen was alles vrij snel geregeld en kon ik mijn traineeship beginnen.

  Mijn werk

  In mijn werk als SAP Retail consultant help ik verschillende klanten met het vinden van de juiste SAP oplossingen. Iedere klant is anders, wat het juist dynamisch en uitdagend maakt. Zo heeft iedere klant een ander soort advies nodig, van simpele handelingen tot complexe processen. Het klantcontact en de communicatie is erg belangrijk. Begrijpen hoe de Business het best geholpen is met een bepaalde IT oplossing is dan ook een van de leukste uitdagingen die er is.
  Retail is een erg breed vakgebied binnen SAP. Er komen dan ook veel verschillende vragen binnen betreffende inkoop, verkoop, promoties, logistiek en nog veel meer.

  Ervaringen

  Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn traineeship. Tijdens de groepslessen die je in het begin van het traineeship krijgt, heb ik mij goed kunnen oriënteren op wat ik leuk- en minder leuk vind aan SAP. Hierdoor heb ik een goede keuze kunnen maken over mijn specialisatie en bij welk bedrijf ik aan de slag wilde.
  Ik heb mij ieder moment tijdens het traineeship vertrouwd gevoeld, zowel tijdens de lessen als bij het bedrijf. Ook heb ik de vrijheid ervaren om zelf te kiezen wat ik leuk vind, dit is erg belangrijk om uit te komen bij de specialisatie die jou het beste ligt.

  En verder?

  Ik wil mij allereerst graag certificeren, zodat ik een nog betere basis heb. Daarna hoop ik mij steeds meer te specialiseren, om een belangrijke toevoeging te zijn binnen het bedrijf. Ik hoop in de toekomst nog meer klantcontact te krijgen, om het gesprek aan te gaan met de Business en mooie, geschikte oplossingen te bouwen.