JustinBusiness Intelligence

  Ik ben Justin en ben aan de slag gegaan bij één van de eindklanten van ITrainee als Junior SAP Business Intelligence (BI) consultant. Daarvoor heb ik een Bachelor Bedrijfskunde en een Master Business Information Management gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Traineeship?

  Tijdens mijn studie had ik nog geen idee wat ik later wilde gaan doen. Iets bedrijfskundigs, iets met data en iets met IT. Kortom, veel te breed om op een specifieke functie te gaan solliciteren. Een traineeship leek me een verstandige tussenstap om erachter te komen wat ik daadwerkelijk leuk vond. Na het eerste gesprek voelde het gelijk al goed. Persoonlijke begeleiding om er binnen 3 maanden achter te komen wat ik leuk vind en welk bedrijf er bij me past, klonk voor mij als een goede investering.

  Waarom SAP?

  Tijdens mijn studie Bedrijfskunde hoorde ik het woord ‘ERP’ regelmatig langskomen. Van SAP had ik nog nooit gehoord. Ik ben me er meer in gaan verdiepen en naar bedrijven gaan kijken die SAP gebruiken. Een eindeloze lijst met gave bedrijven, die allemaal draaien op SAP. Voor mij een reden om verder in de wereld van SAP te duiken.

  Na mijn studie

  Tijdens het schrijven van mijn scriptie werd ik al benaderd door een oud-collega van mijn toenmalige bijbaan. Voor ik mijn studie had afgerond, had ik al te horen gekregen dat ik aan het traineeship kon beginnen.

  Mijn werk

  De eerste paar weken stonden vooral in het teken van wennen aan het bedrijf, kennismaken met collega’s en natuurlijk het werken met SAP. Ik heb de tijd gekregen om mezelf te ontwikkelen om zo binnen een paar maanden volwaardig deel te nemen aan het team. Ik word ook echt als een interne medewerker gezien. Ik heb elke twee weken een gesprek met m’n manager en neem deel aan alle interne overleggen.
  Nu zit ik ongeveer 9 maanden bij de klant en heb het nog steeds elke dag naar m’n zin. Elke dag biedt weer nieuwe uitdagingen en ik heb nog geen twee dagen achter elkaar hetzelfde werk gedaan. De ene dag heb ik veel gesprekken met de business, de andere dag meer interne overleggen en dan weer een dag grotendeels laptoppen en de data inzichtelijk maken voor de business

  Ervaringen

  De eerste drie maanden waren een goede tussenstap van studeren naar werken. Ik ben erachter gekomen welke module ik binnen SAP het interessantst vond en daarin verder gaan specialiseren. Twee dagen naar Den Bosch en drie dagen thuis aan de slag vond ik ook de ideale samenstelling van de week.

  En verder?

  Over een half jaar is het de bedoeling dat ik bij de klant in dienst treed. We zijn bezig met hele gave, innovatieve projecten waar ik graag deel van uit wil maken. Zeker in de BI is SAP de laatste jaren enorme stappen aan het maken. Tot nu toe lijkt het erop dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Een combinatie van bedrijfskunde, data en IT.