KevinBusiness Process Analyst

  Hoi! Laat ik beginnen met een introductie van mezelf. Mijn naam is Kevin. Ik ben 24 jaar oud en woon in Nijmegen. In november 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Organisational Design & Development, een bedrijfskundemaster aan de Radboud Universiteit. Na een welverdiende vakantieperiode ben ik gestart bij ITrainee om in mei 2018 door te stromen naar een opdrachtgever in de omgeving van Eindhoven.

  Mijn huidige functie kun je bestempelen als Business Process Analyst en bevind zich in de IT-afdeling van de organisatie, waar ik samen met mijn collega’s probeer processen te verbeteren en problemen aan te pakken die gerelateerd zijn aan SAP. Het mikpunt ligt bij mij voornamelijk op Warehouse Management, maar hier omheen ben ik ook bezig met projecten op andere vlakken en modules.

  Traineeship?

  Dan, even terug naar waar het om gaat. Het SAP-traineeship. Het SAP-traineeship van ITrainee kun je het best zien als een goede basiscursus van SAP, met een kans je te specialiseren en te ontplooien bij een mooie opdrachtgever. Je krijgt de basiskennis van zowel de functionele als de technische kant mee, waarna je vervolgens de kans krijgt je te specialiseren voor een module naar jouw keuze. Afhankelijk van de cijfers die je gedurende het traineeship gehaald hebt en je interesse voor bepaalde modules, krijg je erna de keuze uit enkele aanbiedingen van de opdrachtgevers van ITrainee. Zelf kan ik zeker zeggen dat ik bij een mooie opdrachtgever terecht ben gekomen.

  Waarom SAP?

  Zoals je bij wel meer bedrijfskundeverhalen op de site zult lezen, hebben bedrijfskunde en IT enorm veel samenhang. SAP kun je hierin zien als een software waar de procesmatige kant van bedrijfskunde en de logische en technische kant van IT samenkomen. SAP biedt hierin dus een mooi handvat om deze vlakken te combineren in je toekomstige functie.

  Na mijn studie

  Na mijn studie wilde ik graag blijven doorleren tijdens mijn werk. Een traineeship volgen was daarom een logische volgende stap. Doordat er voor mijn tweede interesse, de richting van duurzaamheid, zo goed als geen traineeships waren, werd de richting van IT mij ook al vrij snel duidelijk. Zo kwam ik via een vriend terecht bij ITrainee. Ook al was het idee van SAP mij nog vrij onduidelijk, het gevoel was goed. Ik heb daarom besloten het contract te tekenen en hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.

  Mijn werk

  In eerste instantie heeft mijn opdrachtgever mij een aanbieding gedaan voor de module EWM (Extanded Warehouse Management). Echter duurde de planning van het project waar ze mij graag wilden hebben wat langer en heb ik de laatste drie maanden dus meegeholpen bij een ander project op CS (Customer Service) gebied. Hier werk ik samen met mijn team aan een applicatie waarin specialistische werknemers precies kunnen bijhouden welke vaardigheden zij hebben, welke trainingen zij kunnen volgen en welke procedures zij behoren te kunnen doen. Omdat we met een klein team zijn, is het een heel divers project. Op het daadwerkelijke programmeren na, ben je namelijk betrokken bij alle stappen van het proces. Het project waar ik eigenlijk voor aangetrokken ben begint over 2 maanden weer en dan ga ik hier aan de slag. Ook staan voor dit project nog enkele tripjes naar het buitenland in de planning, waar ik zeker naar uitkijk. Niks te klagen dus!

  Ervaringen

  In mijn ervaring is ITrainee erg persoonlijk opgezet. Hoewel er intussen steeds meer trainees binnenstromen, weet het management precies het hoe en wat van je situatie. Dat ze je elke paar weken even komen opzoeken om te vragen hoe het gaat, versterkt dit gevoel. Ook was de groepsband met de zeven medetrainees in mijn groep erg goed. De meesten van ons zien elkaar nog steeds.
  Wat je wel kunt meenemen in je keuze is dat de keuze voor je opdrachtgever afhankelijk is van je cijfers en het aanbod op dat moment. Je zult dus je beste beentje moeten voorzetten én een beetje geluk moeten hebben als je een bepaald type opdrachtgever zoekt.
  Hier staat wel weer tegenover dat je via ITrainee al met een 1-0 voorsprong begint bij het solliciteren voor deze organisaties. Waar je normaal tegen 50+ concurrenten moet opboksen voor een functie, draagt ITrainee je hier voor als kandidaat. In mijn ervaring verhoogt dit je kansen enorm.

  En verder?

  Momenteel ben ik bezig met mijn EWM-certificering waar ik een dag per week voor studeer. Hier hoop ik binnen enkele maanden mijn certificaat in te behalen. Daarnaast hoop ik een steeds grotere rol te kunnen spelen binnen de projecten in mijn organisatie, en steeds meer kennis op te doen op EWM gebied.

  Lijkt de de combinatie van IT en Business je wat? Dan kan ik een gesprek met ITrainee zeker aanraden. Eventueel kun je me ook contacteren als je nog wat extra informatie zou willen. ITrainee helpt je hier graag bij!