LarsBusiness Intelligence (Man. Rapportages)

  Mijn naam is Lars van der Goes en ik ben een Young Professional bij één van de klanten van ITrainee. Ik ben 23 jaar oud en woon in het dorpje Heeze, vlak onder Eindhoven. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met fitness, vrienden, Netflix en wat console spellen.


  Traineeship?

  Het ITrainee traineeship heb ik ervaren als een bijzonder leuke en leerzame tijd. Het geeft je een stevig fundament voor een toekomst binnen SAP, zowel op technisch als functioneel gebied. De begeleiding is uitzonderlijk en je krijgt al snel een goede band met je medestudenten, waarvan je ook later in je carrière nog profijt kan hebben.


  Waarom SAP?

  Als afgestudeerd bedrijfskundige kwam ik er al snel achter dat er geen ontkomen aan IT is binnen mijn vakgebied. Om écht iets voor klanten en organisaties te kunnen betekenen is enkel bedrijfskennis niet meer genoeg. SAP is één van de marktleiders in de ERP en Cloud industrie en vormt dan ook een logisch vertrekpunt als je bedrijfskunde met IT wilt combineren.


  Na mijn studie

  Na mijn studie was ik op zoek naar een functie die IT combineerde met mijn bedrijfskundige opleiding. Toen ik uitgenodigd werd voor een gesprek door ITrainee, maakte ze mij enthousiast voor de SAP kant van de IT wereld. Ik besloot dan ook om de start van mijn carrière hier te maken en verdiepte mijzelf in business intelligence om zo een brug te kunnen slaan tussen business en IT.


  Mijn werk

  Als junior binnen het BI vakgebied houd ik me bezig met het formatteren en opslaan van data, het interactief visualiseren van deze data en het afstemmen van de bijbehorende business eisen. Binnen de organisatie waar ik nu werkzaam ben houd ik me voornamelijk bezig met de nieuwste trends en tools binnen het BI vakgebied en word ik door mijn manager voornamelijk ingezet als de schakel tussen de business en de meer ervaren BI consultants.


  Ervaringen

  Ik ervaar mijn relatie met ITrainee als zeer prettig en persoonlijk. Naast de buitengewone begeleiding is BI een dynamisch vakgebied waarin je vrijwel elke dag iets nieuws leert. Hoewel mijn uiteindelijke doel is om weer meer richting de business kant van de organisatie te gaan werken, weet ik zeker dat de ervaring die ik nu opdoe binnen de frontlinie van het BI vak mij later in alle opzichten waardevoller maakt voor klanten.


  En verder?

  Ben jij als bedrijfskundige of ander master afgestudeerde geïnteresseerd in organisaties en IT? En wil jij ook bijdragen aan het organisatieklimaat van de toekomst? Neem dan contact op met ITrainee en laat je inspireren!