MarliesSystem Administration

  Hoi, ik ben Marlies. In juni 2014 ben ik begonnen aan het SAP traineeship van ITrainee. Dit traineeship heeft mij de kans gegeven om in september 2014 bij een groot netwerkbedrijf te beginnen als SAP basis consultant.

  Traineeship?

  Met een master bewegingswetenschappen op zak had ik weinig kennis van IT. Ik was dan ook redelijk verbaasd dat ik op mijn CV reacties kreeg van IT bedrijven. Tot ik mij ging verdiepen in de (voor mij nog onbekende) wereld van de IT. Toen kwam ik erachter dat de IT samenbrengt wat ik het leukst vond aan mijn studie, namelijk analyseren, puzzelen en problemen oplossen. Ik wilde echter wel aan het werk, dus een combinatie van werken en leren was voor mij de ideale oplossing. Na een gesprek met Noud was ik ervan overtuigd dat het traineeship van ITrainee mij een goede kans kon bieden om mijzelf tot professional in de IT te ontwikkelen.

  Waarom SAP?

  Ik heb gekozen voor SAP omdat dit een erg uitgebreid softwarepakket is dat bovendien binnen veel grote bedrijven wordt gebruikt. Hierdoor biedt een baan in SAP goede carrièrekansen. SAP is zo veelzijdig dat je niet snel bent uitgeleerd en je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Een baan in SAP biedt meer dan voldoende uitdaging!

  Na mijn studie

  Afgestudeerd en dan? Eerst ben ik voor een halfjaar vertrokken naar Australië. Na dit geweldige backpackavontuur brak de tijd van het solliciteren aan. Door een gebrek aan werkervaring was dit niet makkelijk. Ik heb een tijd gewerkt als klantadviseur bij een zorgverzekeraar, maar dit bood te weinig uitdaging en ik zag dit ook niet als een baan voor de lange termijn. Toen kwam ik in contact met ITrainee. Door Noud en Fred wordt echt gekeken naar wat jou motiveert, wat je persoonlijke eigenschappen zijn en of je voldoende analytische vaardigheden in huis hebt om als SAP consultant aan de slag te gaan. Hierbij schetsen zij een eerlijk beeld van de positieve aspecten, maar ook van de aspecten van het werk die je als minder positief zou kunnen ervaren. Beiden laten zien dat ze op zoek zijn naar iemand die het werk leuk gaat vinden en die het ook aankan. Ik heb dit als zeer positief ervaren en heb daarom ook de keuze gemaakt om bij ITrainee te beginnen.


  Mijn werk

  Het werkveld van een SAP basis consultant is erg breed en daardoor ook erg afwisselend. Je bent verantwoordelijk voor het technische beheer van SAP systemen. Daardoor moet je niet alleen leren werken met SAP, maar ook met databases en verschillende operating systems. Tot mijn werkzaamheden behoren onder andere het installeren, upgraden, kopiëren en monitoren van SAP systemen. Naast de werkzaamheden voor dit bedrijf heb ik ook verschillende cursussen gevolgd als voorbereiding op de certificering.

  Ervaringen

  Mijn ervaringen met ITrainee zijn erg positief.Tijdens de eerste twee maanden volg je het SAP college bij ITrainee zelf. Je maakt kennis met verschillende functionele domeinen en een deel ABAP programmeren. Het is een prettige manier om van alle domeinen een stuk mee te krijgen zodat je een goed idee krijgt wat je allemaal met SAP kan en met welke modules je aan het werk zou kunnen gaan. Noud en Fred begeleiden je vervolgens in het traject van het kiezen voor een specialisatie en een bedrijf dat aansluit bij je interesses en persoonlijkheid. Wat mij betreft is dat erg goed gelukt!

  En verder?

  In juni hoop ik mijn SAP certificering te halen voor SAP Netweaver systeembeheer op Oracle database. Daarmee houdt mijn ontwikkeling natuurlijk niet op. Er is binnen dit vakgebied nog veel te leren, dus ik heb uitdaging genoeg voor de komende jaren.