MichaelLogistiek


  Ik ben Michael, ik ben SAP consultant op logistiek gebied bij een consultancy bedrijf. Voornamelijk Materials Management (MM) en Sales and Distribution (SD). Ik ben in maart 2017 begonnen met het traineeship en in augustus ingezet bij het SAP Consultancy bedrijf.

  Traineeship?

  Na benaderd te zijn door ITrainee ben ik eens gaan onderzoeken wat het traineeship inhield. De markt waarbij je op het snijvlak zit tussen de IT en de business is er één die mij erg aansprak. ITrainee bood mij de kans om aan de slag te gaan als specialist in deze markt. Het traineeship was voor mij een mooie opstap om het vak van consultant uit te gaan voeren met SAP als specialisatie gebied.

  Waarom SAP?

  Ik heb voor SAP gekozen omdat dit een groeimarkt is waar heel veel werk zit in de aankomende jaren. Tevens is SAP erg bezig met innoveren. De keuze voor een SAP traineeship was voor mij niet heel erg moeilijk, omdat je enerzijds bezig bent met consultancy en anderzijds bezig bent met het digitale hart van een bedrijf in topconditie te houden. Met SAP zijn er veel mogelijkheden om een bedrijf efficiënter te laten opereren, waardoor het weer positieve punten behaalt ten opzichte van haar concurrenten.

  Na mijn studie

  Vlak voor het einde van mijn studie werd ik benaderd door ITrainee. Tijdens dit proces had ik nog andere sollicitaties lopen gericht op andere markten. Echter, de markt waarin ITrainee opereert met hun SAP traineeship is er één waarbij ik van mening ben dat ik mijn consultancy vaardigheden opgedaan tijdens mijn studie kon gaan uitvoeren in de praktijk. Daarnaast zit er een ongelofelijk potentieel in deze markt en wordt er dagelijks geïnnoveerd. Beide punten waren voor mij eveneens van belang om voor het SAP traineeship van ITrainee te kiezen.

  Mijn werk

  Ik doe een combinatie van projecten en functioneel support. Dit vindt plaats op kantoor en bij de klant op locatie. Waarbij ik dus zowel nieuwe processen in SAP beschikbaar maak, als problemen oplos van bestaande processen. Tijdens de projecten richt ik me vooral op het gebied waarin ik mijn specialisatie gekozen heb. Het functioneel support geeft mij de kennis en ervaring van de andere logistieke gebieden. Binnen functioneel support word ik niet gezien als MM-specialist, maar als brede logistieke consultant. Ervaring opdoen van verschillende modules waarbij interactie met elkaar plaatsvindt geeft mij energie in mijn werk. Dagelijks leer ik nog dingen bij, de leercurve is heel stijl.

  Ervaringen

  De selectie voor het traineeship zorgt ervoor dat je in een groep komt met gelijkgestemden. Eenieder in de groep wil hard aan de slag. Het traineeship combineert de theorie met de praktijk en geeft de eerste ervaringen van de meest gebruikte processen in SAP. Daarnaast wordt er ook aan persoonlijke capaciteiten gewerkt die eveneens van belang zijn om een goede SAP consultant te worden. Tijdens het traineeship raak je zowel functionele als technische modules aan, daar SAP heel veel mogelijkheden geeft, is deze combinatie een goede weergave om daarop je keuze voor de specialisatie te kunnen baseren. In de afsluitende maand begint het specialisatietraject, dan ga je jezelf verdiepen in de door jouw gekozen module. In deze periode word je ook bij klanten geïntroduceerd. Te allen tijde vindt ITrainee het heel belangrijk dat je goed op je plaats terecht komt, want een blije medewerker levert goede resultaten op. Er is dan ook tijdens het volledige traineeship genoeg persoonlijke aandacht om te zorgen dat de trainee tevreden is en op de juiste plek zit.

  En verder?

  De komende tijd ga ik mijn kennis verder verbreden door cursussen te volgen op andere logistieke gebieden naast MM en SD. Daarnaast word ik nog meer bij verschillende klanten op locatie ingezet en krijg ik een uitbreiding van mijn functioneel support portfolio. Door middel van mijn verbreding op SAP gebied kan ik bij veel klanten aanhaken en de juiste focus bij de juiste klant afleveren. Verder ga ik mij ontwikkelen met betrekking tot consultancy en wellicht een actieve bijdrage aan pre-sales.