MichielRetail

  Hallo! Ik ben Michiel. Na mijn studie Geografie, Planologie en Milieu in Nijmegen ben ik bij ITrainee aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik werkzaam als functioneel SAP beheerder bij een supermarktketen.

  Traineeship?

  Werkend leren en lerend werken. Voor mij de ideale manier om ervaring en kennis op te doen. Dit is wat ITrainee mij heeft kunnen bieden. In een korte tijd kom je op een praktijkgerichte en interactieve manier in aanraking met alle aspecten van SAP. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan andere vaardigheden zoals presentatie skills en solliciteren. Na je plaatsing bij een bedrijf merk je dat het college slechts het begin was. Het leerproces begint dan pas echt.

  Waarom SAP?

  Ik was al enigszins bekend met SAP aangezien mijn vader werkzaam is geweest als SAP consultant. Ook kwam ik SAP geregeld tegen in vacatures. Na wat meer onderzoek kwam ik erachter hoe groot SAP wel niet was. Dit maakt het werken met SAP zowel een kans als een uitdaging, precies waar ik naar op zoek was.

  Na mijn studie

  Diploma op zak! En dan? Ik merkte dat ik nog niet was uitgeleerd. Ik vond niet dat ik veel concrete skills had die ik aan een toekomstige werkgever te bieden had. ITrainee kon mij een brug bieden tussen studie en werken. Daarnaast is het een laagdrempelige manier om de IT in te gaan. Toch een vakgebied dat steeds belangrijker wordt en waar ik persoonlijk nog niet veel ervaring mee had.

  Mijn werk

  Na het SAP college ben ik gaan werken als functioneel SAP beheerder bij een supermarktketen. Hier ben ik op de eerste plaats een generalist. Ik krijg dagelijks te maken met issues uit alle hoeken van het bedrijf, van finance tot warehouse management. Dat betekent overigens niet dat ik geen ruimte krijg om mezelf te specialiseren in datgene waarin ik het meest geïnteresseerd ben, logistiek. Die combinatie van een brede basis en een specialisme maakt deze eerste stap in mijn carrière zo interessant en vooral leerzaam.

  Ervaringen

  Het instapniveau van het SAP college is laag maar het wordt al snel lastiger. Het feit dat je veel zelfstudie hebt werkte erg goed voor mij. Ik heb andere trainees horen zeggen dat ze het college hebben ervaren als een tentamenperiode van 2 maanden. Dit vond ik echt wel meevallen, mits je je werk een beetje bijhoudt en over enige zelfdiscipline beschikt.

  Wat mij verder goed is bevallen is dat ITrainee zich oprecht betrokken voelt bij de trainees. De persoonlijke begeleiding is goed. Je bent niet zomaar een nummertje

  En verder?

  Ik zit voorlopig goed op mijn plek. Ik ben nog lang niet klaar met leren en ontwikkelen binnen het bedrijf waar ik nu werk. Bovendien ligt er nog een hele stapel aan projecten klaar waarin ik mijn rol kan spelen. Een goed vooruitzicht.