RobertWarehouse Management

  Mijn naam is Robert en ik ben in oktober 2017 begonnen aan het Traineesship van ITrainee. Ik had toen net mijn master, Strategic Management, afgerond aan de Rotterdam School of Management en was op zoek naar een carrière waarin ik bedrijfskunde kon combineren met technologie. Ondertussen ben ik alweer bijna 9 maanden aan het werk bij het bedrijf waar ik via ITrainee terecht gekomen ben. Dit bedrijf richt zich op de voedsel, agro, farmaceutische en chemische branches. Zelf ben ik actief binnen de farmaceutische branche waar ik naast SAP-ervaring ook veel kennis opdoe van processen en praktijken die typerend zijn binnen farmacie. Aangezien ik erg tevreden ben met mijn huidige werk en de manier hoe ik via ITrainee hier terecht gekomen ben, wil ik mijn ervaring graag delen.

  Traineeship?

  Gedurende twee maanden volgde ik samen met een groepje van 7 andere afgestudeerden iedere maandag en woensdag een klassikale training bij ITrainee in Den Bosch. De eerste maand ging over de functionele kant van SAP en de tweede maand over de technische kant. De klassikale trainingen bestonden vaak uit een deel theorie over een bepaalde SAP-module en uit het maken van oefeningen. Vervolgens kreeg je een map mee naar huis met aanvullende theorie en opdrachten, waar iedere week een toets voor gemaakt moest worden. Naast het ontwikkelen van mijn SAP-kennis werd er ook gefocust op het ontwikkelen van soft-skills. Denk aan communicatieve vaardigheden zoals presenteren, solliciteren en plannen. Na het afronden van deze trainingen had ITrainee een goed beeld gekregen van mij als persoon en gingen zij opzoek naar een bijpassende opdrachtgever. De derde maand van het traineeship stond dan ook in het teken van solliciteren en specialiseren. Al snel vond ik een match met één van de vacatures die mij aangeboden werd en na het opstellen van een matchsheet en het oefenen van een sollicitatiegesprek bracht ITrainee mij in contact met het bedrijf. Tijdens de sollicitatieperiode kreeg ik voldoende studiemateriaal mee om mij voor te bereiden op mijn toekomstige functie. Binnen een maand kon ik al aan de slag bij mijn huidige werkgever.

   

  Waarom SAP?

  SAP is een fantastisch middel om bedrijfsprocessen mee te digitaliseren en aan elkaar te koppelen. Dat is dan ook de reden dat 87% van de Fortune 2000 bedrijven SAP-klant is. Wanneer je zelf werkt met SAP betekent dit dus dat je bij een enorme diversiteit van bedrijven aan de slag zou kunnen en je hebt de vrijheid om de hele wereld over te gaan. Wat ik zelf erg leuk vind aan werken met SAP is dat je nooit uitgeleerd raakt. Daarnaast ontwikkel je naast je technische SAP-kennis ook ontzettend veel inzicht op het gebied van bedrijfsprocessen.

   

  Na mijn studie

  De reden dat ik gekozen heb voor het traineeship van Itrainee is dat het erg moeilijk is om na het afronden van je opleiding een goed gefundeerde keuze te maken betreffende je loopbaan. Via recruiters en medestudenten hoor je allemaal verhalen van wat leuk is en wat niet, maar deze informatie is vaak erg subjectief. Het mooie van de constructie van ITrainee is dat je helemaal nog niet hoeft te weten wat voor werk je precies wil doen en bij welk bedrijf je wil gaan werken. Tijdens het Traineeship krijg je een goed beeld van verschillende SAP-modules en daarmee dus extra kennis om je keuze op te baseren wat voor werk je wil gaan doen. Daarnaast heeft ITrainee een erg breed netwerk aan opdrachtgevers en zijn op veel plaatsen al andere trainees aan het werk. Hierdoor is er intern veel kennis aanwezig over de bedrijfscultuur van deze bedrijven en is het altijd mogelijk om met ex-trainees in gesprek te gaan over hoe het is om voor een bedrijf te werken. Uiteindelijk zal je hierdoor een eigen keuze maken en je niet laten leiden door hetgeen wat recruiters en medestudenten tegen je zeggen. 

  Mijn werk

  Ik werk voor een consultancy bedrijf en dat betekent dus voornamelijk veel afwisseling. Op mijn derde werkdag werd ik al op een groot project geplaatst dat bijna live ging. En als een project live gaat moeten er altijd eindgebruikers (honderden mensen) getraind worden om met het nieuwe systeem te werken. Aan die taak mocht ik meewerken. Uiteraard kon ik deze trainingen niet verzorgen voor iedere module vanwege de specifieke kennis die daarvoor nodig is. Echter, de basis van SAP is voor iedereen hetzelfde en dit was dan ook de training die ik mocht verzorgen.

  Ik heb zelf een digitale basistraining opgesteld die als een soort interactieve video alle belangrijke algemeenheden van SAP doorloopt. Verder heb ik nog klassikale trainingen georganiseerd voor de gebruikers die niet genoeg hadden aan deze video en naarmate ik meer ervaring opdeed mocht ik steeds vaker bijspringen gedurende trainingen van andere modules die door mijn collega’s gegeven werden. Op deze manier leerde ik het systeem goed kennen.

  Na twee maanden werd ik op een kleinschaliger project geplaatst in Brussel waar ik nauw betrokken ben geweest vanaf een heel vroeg stadium van een implementatie. Momenteel werk ik hier nog steeds om de gebruikers te ondersteunen en incidenten op te lossen.

  Ervaringen

  Mijn ervaringen met ITrainee zijn zeer positief. Het traineeship heeft mij een goede basis gegeven waar ik nu nog steeds regelmatig baat bij heb. Ook kan ik nog steeds altijd bij Itrainee terecht als ik behoefte heb aan aanvullend studiemateriaal. Daarnaast ben ik erg positief over de manier waarop ITrainee de trainees behandelt. Er wordt écht gezocht naar een match tussen trainee en opdrachtgever. Alleen als deze match er is wordt je in contact gebracht met het bedrijf. Op deze manier ben je er vrijwel zeker van dat je aan de slag kunt bij een bedrijf waar je bij past. Mede daardoor werk ik nu nog steeds met veel plezier bij het bedrijf waar ik via ITrainee geplaatst ben.

  En verder?

  Momenteel ben ik erg blij met het bedrijf waar ik werk en het werk dat ik doe. Recentelijk heb ik mijn certificering gehaald voor warehouse management, maar dat is slechts het begin. De komende jaren wil ik nog veel meer ervaring op doen binnen deze module en mezelf ook verder verdiepen in de koppeling tussen andere modules. Ik ben nu al erg benieuwd bij welke projecten en in welke landen ik deze ervaring op mag gaan doen.