Robin Extended Warehouse Management

  Ik ben Robin en ik ben in september 2017 begonnen met het SAP-traineeship bij ITrainee. In december van dat jaar ben ik als SAP-consultant aan de slag gegaan bij een SAP consultancy organisatie. Ik heb bij SAP mijn certificering in Extended Warehouse Management (EWM) behaald. Tot nu toe ben ik vooral bezig met data migratie, autorisaties en EWM activiteiten.

  Traineeship?

  Ik heb voor een traineeship gekozen, omdat het me een goede overbrugging leek tussen het studeren en het werken. Ook had ik het gevoel dat ik nog niet genoeg specifieke kennis had om aan de slag te gaan in een organisatie. Een traineeship leek me de ideale oplossing, omdat het me de kans bood om specifieke kennis op te doen en omdat het me een goede ingang tot de arbeidsmarkt leek.

  Waarom SAP?

  Voordat ik met ITrainee in contact kwam, wist ik niet wat SAP was of inhield. Door mijn Bachelor en Master had ik een solide basiskennis over bedrijfsprocessen en hier wilde ik graag iets mee gaan doen. Toen ik me had ingelezen over wat SAP betekent en waarvoor het gebruikt wordt, was ik direct geïnteresseerd. Het leek me erg leuk om mijn kennis van bedrijfsprocessen te gebruiken om met een ERP-pakket de processen van een organisatie te verbeteren. De breedte van het pakket vereist ook dat je je specialiseert in een bepaald functioneel gebied; en dat is precies waar ik naar op zoek was! Ook trok de mogelijkheid voor SAP-consultancy me erg aan en het traineeship bood me alle perspectief op een goede opleiding en uiteindelijke functie in deze branche.

  Na mijn studie

  Na het afronden van mijn master Strategic Management, wist ik niet goed bij welk soort organisatie ik aan het werk wilde. Ook had ik de behoefte om meer specifieke kennis op te doen, waar ik concreet mee aan de slag kon. Aangezien ik na mijn Master een vrij brede oriëntatie had, wilde ik hier graag een focus in aanbrengen. Het traineeship bood een goede uitkomst bij deze wensen: het gaf me de kennisverdieping die ik graag wilde en het bood me een mooie ingang tot de arbeidsmarkt!

  Mijn werk

  Ondertussen ben ik iets meer dan een jaar werkzaam bij een SAP consultancy organisatie. Inmiddels ben ik bezig aan mijn derde project, waarin ik verantwoordelijk ben voor data migratie en autorisaties. Omdat data migratie met alle facetten van SAP in aanraking komt, leer je hiermee als junior veel over de werking van een SAP-systeem. Ook kijk ik met een schuin oog mee bij de consultants die de EWM-implementatie op het project verzorgen. Hierdoor leer ik alvast de basis, die ik in komende projecten kan gebruiken als ik de EWM-implementatie moet verzorgen. Mijn doel voor de toekomst is namelijk om EWM-projecten te doen.

  Ervaringen

  Het traineeship bij ITrainee heb ik als zeer prettig ervaren. De kleine klassen zorgen voor een persoonlijke aanpak en voldoende tijd om de basis van SAP te leren. De combinatie van theorie-lessen en praktijk-oefeningen zorgt ervoor dat je goed voorbereid wordt op het werken met SAP in een professionele organisatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan andere vaardigheden, zoals soft skills, time management en presenteren. Uiteindelijk word je zelfs klaargestoomd voor je sollicitatiegesprek door een proef-gesprek te houden bij ITrainee. Hierbij wordt kritisch naar je verhaal gekeken, waardoor je erg goed voorbereid bent op je echte sollicitatiegesprek. Dit viel uiteindelijk dan ook erg mee in mijn geval.

  En verder?

  De komende tijd wil ik allereerst mijn huidige project succesvol afsluiten. In de maanden daarna wil ik me gaan toeleggen op het leren kennen van EWM, zodat ik in de toekomst projecten kan doen met EWM. Ook wil ik graag mijn consultancy-vaardigheden verbeteren zodat ik me op persoonlijk vlak ook blijf ontwikkelen.