SemSales & Distribution

  Mijn naam is Sem Heckers, 24 jaar oud en woonachtig te Maastricht. Ik ben werkzaam als young professional bij één van de klanten van ITrainee. De functie die ik hier heb is SAP consultant op het gebied van Sales & Distribution. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een potje te voetballen, te Netflixen maar zeer zeker ook om dingen met mijn vrienden te ondernemen.

  Traineeship?

  Het traineeship aangeboden door ITrainee heb ik ervaren als een uitermate leerzame en leuke tijd. Het mooie aan het traineeship is de diversiteit, omdat er allerlei verschillende SAP modules aan bod komen. Hierbij legt het traineeship een degelijke basis om je carrière binnen SAP, op zowel functioneel als technisch gebied, een mooie start maar ook een mooie toekomst te geven. Bijkomend pluspunt is de persoonlijke begeleiding die elke trainee ontvangt en de band die gelegd wordt met mede trainees.

  Waarom SAP?

  De huidige trend waarbij IT en business steeds meer in elkaar verwikkeld raken heeft me ertoe aangezet de keuze voor SAP te maken. Deze trend zorgt ervoor dat de combinatie tussen bedrijfskennis en SAP noodzakelijk is om echt van toegevoegde waarde voor een bedrijf te zijn. Bovendien is SAP marktleider op het gebied van ERP-systemen, waardoor dit voor mij het juiste vertrekpunt is om mezelf deze combinatie tussen business en IT eigen te maken.

  Na mijn studie

  Na mijn studie kwam er de alom bekende vraag ‘’What’s next?’’. Deze vraag bleef onbeantwoord totdat ik door ITrainee werd uitgenodigd voor een gesprek. Tegelijkertijd groeide het besef dat de combinatie IT en business in de huidige tijd uitermate belangrijk is. Het gesprek heeft me gewezen op de prominente rol die SAP speelt in het bedrijfsleven en heeft me geënthousiasmeerd om aan dit traineeship te beginnen. Ondanks het feit dat ik niet geheel wist of SAP en Sem een goede combinatie was heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van mijn keuze.

  Mijn werk

  Als Junior SAP Sales & Distribution consultant houd ik me vooral bezig met de order to cash flow. Werkzaamheden die hierbij horen zijn het inrichten van het systeem, het verhelpen van issues, het verschaffen van informatie en het doorvoeren en begeleiden van changes. Hierbij is het van belang dat constant met een kritisch oog gekeken wordt naar wat de business wil en wat de mogelijkheden binnen SAP zijn. Het leuke aan dit werk is de constante interactie met verschillende partijen en de overloop tussen verschillende SAP modules. Verder is er voldoende begeleiding van Senior SAP consultants waardoor ook tijdens het werk een sterke leercurve aanwezig is.

  Ervaringen

  Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn ervaringen met ITrainee positief zijn. Het traineeship zorgt voor een goede SAP basiskennis waardoor de instroom bij een bedrijf soepel verloopt. Verder is er sprake van een aangename en persoonlijke begeleiding en wordt er voor elke trainee tijd vrijgemaakt. Additioneel, is het matchingsprincipe dat gehanteerd wordt een heel positief punt. Dit principe zorgt ervoor dat elke trainee bij een klant terecht komt waar hij/zij past qua competenties en persoonlijke kenmerken. Na plaatsing bij een klant zijn er verschillende contactmomenten met ITrainee om te checken of de trainee daadwerkelijk op de juiste positie terecht gekomen is.

  En verder?

  Een belangrijke pijler voor mij de komende jaren is persoonlijke ontwikkeling. Hierbij wil ik me blijven ontwikkelen als consultant op het gebied van zowel sales als service processen. Verder is het van belang om de koers van SAP in de gaten te houden, zodat ik de juiste beslissingen neem ten aanzien van trainingen en certificeringen. Aangezien SAP altijd zal blijven ontwikkelen zal ik me als consultant ook constant blijven ontwikkelen.