StefanSales & Distribution

  Mijn naam is Stefan de Boer en ik ben, na het hebben voltooid van mijn SAP traineeship bij ITrainee, begonnen als consultant bij een SAP dienstverlener.

  Traineeship?

  Tijdens mijn studie heb ik vooral kennis opgedaan over organisatiekunde in abstracte zin. Ik wilde voordat ik daadwerkelijk aan de slag ging bij een organisatie graag ook meer praktische kennis opdoen. Een inhoudelijk traineeship bij ITrainee leek mij daarom een goede optie.

  Waarom SAP?

  IT is ontzettend breed. Een specialisatie in één softwarepakket leek mij daarom een handige manier om sneller diepgaande kennis op te doen. Het voordeel is dat SAP een enorm pakket is wat bij heel veel organisaties gebruikt wordt. Ook binnen SAP is er daarom alsnog genoeg ruimte om meerdere richtingen op te gaan.

  Na mijn studie

  Ik ben na het behalen van mijn opleiding (Business Administration – Change Management) gelijk gaan solliciteren op verschillende functies. Uiteindelijk had ik bij de traineeship van ITrainee toch het beste gevoel, omdat het traineeship een mooie brug vormt tussen studie en werk.

  Mijn werk

  Ik hou mij vooral bezig met IT Service Management. Ik zit 1 of 2 dagen per week op de Service Desk van het consultancy bedrijf waarbij ik werk. Daarnaast zit ik ook 3 dagen per week bij een klant als applicatiebeheerder. Ik ben dan vooral bezig met ervoor zorgen dat alle inkomende issues snel opgepakt worden. Daarbij kan ik ook zelf issues oplossen. Verder ben ik nog klant coördinator voor een andere klant, waarbij ik als aanspreekpunt fungeer en verantwoordelijk ben voor alle issues bij die klant.

  Ervaringen

  Ik vond het traineeship van ITrainee heel nuttig, omdat je in korte tijd een omvattend beeld creëert van de wereld van SAP. Dat zorgt ervoor dat je, wanneer je eenmaal bij een bedrijf aan de slag gaat, heel snel kunt ontwikkelen binnen SAP. Ik vond het traineeship daarnaast ook heel gezellig om samen met een groep gelijkgestemden te doorlopen.

  En verder?

  Ik wil mij inhoudelijk nog verder ontwikkelen binnen mijn SAP module en meer specialistische kennis op doen.