ThomFinance

  Mijn naam is Thom, na het SAP college te hebben doorlopen, sinds november 2017 werkzaam als SAP FICO consultant.


  Traineeship?

  Het traineeship stelde mij in staat om te kunnen blijven leren, hetgeen essentieel is in een continu veranderende wereld waar consultants in opereren. Echter zonder specifieke kennis en ervaring bleek het lastig van waarde te kunnen voor een bedrijf, waardoor de keuze voor een traineeship een bewuste werd.

  Waarom SAP?

  Ondanks dat ik initieel de complexiteit van SAP onderschat had, werd mijn interesse in het SAP vak gewekt tijdens het voorbereiden op de gesprekken bij ITrainee. Er bleken voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en een ‘standaard’ pakket is weldegelijk complex.


  Na mijn studie

  Met een BSc. Bedrijfskunde en MSc. Finance and Investments op zak was ik er nog niet, bleek tijdens het solliciteren. Ondanks na mijn reis door Colombia levenservaring rijker te zijn, bleken specifieke skills verkregen door werkervaring, essentieel te zijn.


  Mijn werk

  Als SAP FICO consultant ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de SAP FI/CO/PS modules voor verschillende klanten.


  Ervaringen

  De individuele begeleiding in het opleidingstraject zorgde met voldoende wilskracht voor een grote leercurve. Echter lijkt dit een schim bij hetgeen je in het eerste half jaar leert wanneer je aan het werk gaat. Kortom, net wanneer je denkt ‘veel’ te weten, blijkt dit een illusie. Maar voor een ieder die continu wil blijven leren, is dit een verademing.


  En verder?

  Allereerst staat naast het behalen van de FI/CO certificeringen, ook de S/4 HANA Finance certificering op het lijstje. Dit maakt het gemakkelijker om (individueel) op projecten ingezet te kunnen worden. Hiernaast wil ik mijn kennis en ervaring binnen deze modules vergroten. Kortom, voorlopig zijn er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.