VeraRetail

  Hallo, leuk dat je mijn ervaringen wilt lezen! Ik ben Vera en ik heb na mijn studie bedrijfskunde in Nijmegen het ITrainee SAP college gevolgd. Sinds februari 2015 ben ik werkzaam bij een supermarkt waar ik samen met mijn collega’s het SAP systeem beheer.

  Traineeship?

  Om in korte tijd veel ruimte te krijgen om extra kennis en vaardigheden op te doen is een traineeship de perfecte keuze. Je ontwikkelt jezelf veel specifieker dan tijdens je studie en krijgt concrete handvaten om waarde toe te voegen aan een organisatie. Dit is wat ik van te voren hoopte en waarom ik voor een traineeship ben gegaan. Uiteindelijk bleek na het volgen van dit traineeship dat het een goede keuze was, ik heb mij kunnen ontwikkelen en ontzettend veel kunnen leren. Het geeft voldoening om niet alleen veel kennis te hebben, maar ook om te kunnen werken met een complex bedrijfssysteem. Ik onderscheid mij nu van vele andere bedrijfskundigen en dat is nodig in de huidige arbeidsmarkt.


  Waarom SAP?

  SAP wordt over de hele wereld bij heel veel verschillende bedrijven gebuikt om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het feit dat je nooit bent uitgeleerd is een uitdagend aspect aan het werken met SAP. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk dat mijn bedrijfskundige kennis, waarvan ik eerst dacht dat het veel te breed was, heel erg van belang is in de functie die ik nu heb.


  Na mijn studie

  Was ik opzoek naar een baan die aansloot op wat ik toen wist. Tijdens het solliciteren bij verschillende bedrijven, voornamelijk op management traineeships, merkte ik dat ik alles zo vaag vond. Leidinggeven, verandertrajecten coördineren, coachen, onderhandelen…. Ik wilde liever iets doen waarbij ik mijn hardskills kon ontwikkelen, zodat ik een bedrijf meer te bieden heb dan gezond verstand en een vlotte babbel. Toen ik op de site van ITrainee terecht kwam werd ik dan ook heel enthousiast, dit was mijn kans om de afslag richting IT te nemen. Ik ben heel blij dat ik deze niet gemist heb en mijzelf heb kunnen ontwikkelen tot IT professional.


  Mijn werk

  Na het ITrainee SAP college in Den Bosch ben ik aan de slag gegaan bij een supermarkt in Nederland als SAP applicatiebeheerder. Ik heb niet alleen te maken met vele uiteenlopende vragen die binnen komen vanuit alle hoeken van de organisatie, maar IT is ook in bijna alle projecten betrokken. Ik leer van alles over de bedrijfsprocessen en hoe deze in het systeem worden geborgd. Het is leuk om te merken dat collega’s graag naar jou toe komen met hun vraag of idee.


  Ervaringen

  Het ITrainee SAP college heb ik als intensief ervaren. Het kostte mij veel tijd en ook wel doorzettingsvermogen om de stof mij eigen te maken. Sinds ik werkzaam ben, gaat het vele malen sneller en wordt het werk alleen maar leuker.


  En verder?

  Verder ben ik ontzettend blij met het werk wat ik nu doe. De organisatie waar ik werk is op IT gebied heel vooruitstrevend en dit zorgt ervoor dat er veel werk ligt en ik deel kan nemen aan leuke projecten. Dit houdt het werk uitdagend, maar ook afwisselend.